printHeader

Webshop

SEO webshop – content voor een nr.1 webwinkel!

Heb je een webwinkel, dan weet je hoe belangrijk een hoge positie in Google is voor jouw omzet. Het hebben van een SEO webshop, of wel een webshop die perfect is ingericht op search engine optimization, is met de grote e-commerce concurrentie een must. Afhankelijk zijn van online advertising, zoals Adwords, is niet slim. Beter is het te investeren in de lange termijn: in de organische vindbaarheid voor webwinkels. Begin vandaag nog en maak gebruik van jouw gratis analyse van SEO Page Optimizer.

Waardevolle tips voor een webshop

Voor alle websites, ‘gewone’ websites of webwinkels, is SEO van belang. Denk aan zoekwoorden, linkbuilding, metateksten, sitemaps etc. Specifiek voor internetwinkels zijn er ook andere zaken waar je aan kunt denken. Deze zetten we hieronder voor je op een rij, zodat jouw webwinkel daadwerkelijk van de grond komt! Deze tips zijn universeel voor iedere webshop. Het maakt dus niet uit welk platform of software je gebruikt: WooCommerce, SEOshop, Magento of een ander systeem.

1. De basis, het framework, van de shop moet in orde zijn

SEO heeft zowel met techniek als met content te maken. Het framework, de basis, moet als eerste in orde zijn. Goed ingericht met een duidelijke structuur en overzichtelijke categorieën. Hapert hier het een en ander aan? Dan kun je een hoge positie in Google vergeten. Uit onze ruim 15 jaar ervaring met websites kunnen we concluderen dat er altijd wel iets te verbeteren valt op SEO technisch gebied. Zeker weten dat jouw shop technisch perfect in orde is? Laat één van onze specialisten dit beoordelen.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

2. Unieke, waardevolle en relevante content: de basis van succes!

Is de techniek in orde, check dan je content. De basis voor een succesvolle en winstgevende shop is content. Unieke content die door jouw klanten én door Google wordt gewaardeerd! Voor veel mensen is het schrijven van goede content een grote uitdaging, toch is het noodzakelijk voor een goede organische positie in Google. Met name voor internetwinkels! Teksten die je van jouw leverancier ontvangt, kun je gebruiken als inspiratie, maar neem deze niet 1 op 1 over. Herschrijf de tekst passend bij jouw webwinkel en voeg eventueel persoonlijke ideeën of tips toe.

Wat zijn de keywords die belangrijk zijn voor jouw shop?
Stel jezelf hierbij de volgende vraag: op welke woorden of woordcombinaties zoeken mijn klanten in Google? Gebruik die keywords in de webshop. Op de homepage, belangrijke landingspagina's, titels, in beschrijvingen enz. Vergeet ook niet om gerelateerde zoekwoorden te gebruiken. Gebruik de zoekwoordenplanner van Google AdWords om de belangrijke keywords voor jouw webshop te achterhalen. 

3. Gebruik user generated content als ideeënstroom voor teksten

De makkelijkste bron van content zijn je klanten. Gebruik bijvoorbeeld gebruikerservaringen als basis voor jouw teksten. Vraag je klanten actief een review of aanbeveling te schrijven. Stuur bijvoorbeeld na iedere bestelling een paar vragen per e-mail toe. Dit kan handmatig, maar er zijn ook geautomatiseerde systemen voor. Kies wat je nodig hebt en wat bij je past! Ook kun je kijken in fora. Heeft een klant jouw product aangeprezen en staat er een goede tip in over het gebruik van jouw product? Verwerk ervaringen, tips en woorden van klanten in de productomschrijvingen. Ook kun je er een blogartikel aan besteden.

4. Vergeet de afbeeldingen niet

Een webwinkel heeft vaak een heleboel afbeeldingen. Belangrijk voor de ervaring en beeldvorming van jouw klanten én een kans om ook via Google Afbeeldingen gevonden te worden. Wist je dat veel mensen via Afbeeldingen naar producten zoeken? Maar ook voor Google is dit belangrijk. Google kan namelijk wel teksten 'lezen', maar geen afbeeldingen. De oplossing is door de afbeelding een goede bestandsnaam te geven, de zogenaamde alt-tag en title-tag. Dit doe je door het belangrijkste zoekwoord, zoals het product of het merk, te gebruiken in de naam. Op deze manier kan Google bepalen wat de inhoud is van de afbeeldingen en geeft Google deze ook weer in de zoekresultaten. Voor de beste resultaten zet je het zoekwoord vooraan in de titel. Doe dit voor alle afbeeldingen in jouw webwinkel. Een grote klus, maar het is zeker de moeite waard!

5. Maak landingspagina’s van merken of productcategorieën

Verkoop je producten van bepaalde merken of heb je duidelijke productcategorieën, dan is het slim hier goede landingspagina’s voor in te richten. Maak gebruik van specifieke zoektermen waar jouw klanten naar op zoek zijn en schrijf goede informatieve pagina’s die meerwaarde bieden voor jouw klanten. Zorg er voor dat deze landingspagina's overzichtelijk zijn ingericht met een duidelijke en prominente call-to-action. Overzichtelijke en scanbare teksten zijn tevens belangrijk en zorg voor zo min mogelijk afleiding op de pagina. Landingspagina's moeten bezoekers interesseren, vasthouden en aanzetten tot actie. Link op de landingspagina's ook door naar producten in de shop die je aanbiedt in deze categorie! Dan werk je goed aan je linkbuilding.

TIP: boost jouw landingspagina in Google met onze tool Keyboost. Probeer deze online service gratis!

6. Voeg een blog toe en ga bloggen over actuele items

Eigenlijk zou iedere webshopeigenaar ook moeten bloggen. Bloggen heeft namelijk veel voordelen voor jouw webshop. Je laat zien dat je kennis hebt van je producten, brengt mensen op ideeën en stimuleert zo hun behoeften en last but not least, je kunt veel  extra verkeer naar je internetwinkel trekken. Dit werkt met name heel goed in combinatie met social media. Deel je blogartikelen dus altijd via je social media kanalen en zorg voor interactie. Zorg er tevens voor dat de blogartikelen op de website ook door klanten zelf gedeeld kunnen worden. Veel mensen 'durven' niet te bloggen. Ze zijn bang voor reacties en vinden het lastig steeds weer nieuwe onderwerpen te verzinnen. Een belangrijke tip: begin! Gewoon beginnen en je zult merken dat het je steeds makkelijker af gaat. Start met makkelijke blogartikelen, over producten waar je veel over weet en zelf ervaringen mee hebt. Voor je het weet, vind je bloggen leuk en hoort het gewoon bij je daily business.

7. Analyseer jouw content met ons krachtig analyseprogramma SEO Page Optimizer

Zoals je leest, content is king! Een succesvolle internetwinkel draait om goede content. Maar hoe weet je of jouw content goed genoeg is en je hiermee daadwerkelijk hoog in de zoekresultaten eindigt? Wij hebben de oplossing! SEO Page Optimizer. Met deze tool heb je als het ware een online marketeer in dienst die jouw internetwinkel steeds analyseert en adviezen aanreikt. Het enige dat jij hoeft te doen, is het advies op te volgen. Iedere dag kun je gebruik maken van één gratis analyse. Heb je meer nodig? Dan bestel je gewoon extra analyses bij.

Probeer SEO Page Optimizer en meld je aan voor jouw gratis analyse!

Content voor jouw SEO webshop uitbesteden

Heb je als doel gesteld om, met de voor jou belangrijkste zoekwoorden, op de eerste pagina van Google te komen? Pas bovenstaande tips dan goed toe. Veel van onze klanten die hier actief mee aan de slag gaan en tevens SEO Page Optimizer gebruiken, zien hun positie in Google stijgen. Dat wil jij toch ook? Wil je hier graag mee aan de slag, maar heb je geen tijd of is schrijven niet je favoriete bezigheid? Besteed het uit aan ons. Aangezien het onze expertise en dagelijks werk is, kost het ons waarschijnlijk minder tijd dan dat er je zelf mee aan de slag gaat. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op, zodat wij jouw shop optimaal vindbaar maken in de zoekmachines! Stuur ons een e-mail info@seopageoptimizer.nl of bel ons op dit telefoonnummer: +31 85 2082730.

Of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan

 

Meer tips ontvangen over het maximaliseren van jouw shop?

Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrieven: tips hoe je meer klanten naar je internetwinkel trekt en tips over de geheimen van Google voor online winkels. Zo blijf je steeds geïnspireerd en gemotiveerd om jouw shop naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen via +31 85 2082730. Tot snel.