SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wist je dat 99% van de internetgebruikers in Nederland de zoekmachine Google gebruikt om informatie te zoeken? Het is dus cruciaal dat je goed vindbaar bent in deze search engine. Want alleen dan komen mensen op jouw website.

Hieronder geven we je een korte uitleg van het begrip SEO. Daarna vertellen we hoe we jou kunnen helpen om hoger te scoren in Google. Heb je geen tijd of zin om dit hele artikel te lezen? Maak dan direct kennis met onze praktische zoekmachine optimalisatie tool: SEO Page Optimizer.

 

Wat is zoekmachine optimalisatie?

 

Zoals gezegd gebruiken de meeste mensen in Nederland Google als zoekmachine. Ze typen een zoekopdracht in de balk en drukken op ‘enter’. De robots van Google struinen vervolgens het internet af. Ze zoeken naar webpagina’s waar de zoekterm in terugkomt. De pagina’s die het meest aansluiten op de zoekopdracht, worden als eerste in de zoekresultaten getoond.

Maar de zoekterm is niet het enige waar Google pagina’s op beoordeelt. De zoekmachine kijkt ook naar:

In dit artikel kijken we niet naar de techniek. We gaan wel in op de inhoud en de website waarde.

Om het de inhoud te beginnen: Google vindt het enorm belangrijk dat jouw lezers kwalitatief sterke informatie voorgeschoteld krijgen. Dat betekent dat je op zoek moet gaan naar sterke zoekwoorden. Waarom? Omdat die jouw influisteren naar wat voor informatie jouw doelgroep op zoek is. Beantwoord deze vragen en dan zijn zowel jouw menselijke bezoekers als de zoekmachine tevreden. Er is echter 1 ‘maar’: je moet Google wel inseinen waar jouw tekst over gaat. En dat doe je door het zoekwoord op bepaalde plekken in je website te laten terugkomen.

Staat jouw zoekwoord in de meta omschrijving en de titel tag? Staat hij in de gewone tekst, vetegedrukt, in de headers, de afbeeldingsinformatie en de links? Dan kan Google perfect beoordelen waar jouw webpagina over gaat en in welke mate jij de vraag van je bezoekers beantwoordt. En dan boek je snel een betere SEO ranking.

Naast de vorm is het belangrijk om te kijken naar je website waarde. Zoals we stelden, wordt die waarde bepaalt door het aantal links naar jouw website en de autoriteit van de website die naar jou linken. Oftewel: jouw linkprofiel. Krijg jij veel links van grote websites, met veel bezoekers die lang blijven? Dan zit je goed.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je prima in staat bent om jouw bezoekers te trakteren op nuttige informatie. Maar weet jij hoe je dat aan Google vertelt? Weet jij hoe je teksten nu feitelijk optimaliseert? En weet je hoe je aan goede links van sterke websites komt? Lees maar gauw verder, want we vertellen het hieronder.

 

 

SEO Page Optimizer

 

Je vertelt Google over jouw teksten via Search Engine Optimization (SEO). SEO is een vak apart. Maar goede online copywriting is nu ook mogelijk zonder dat je een expert bent. Want wij bieden SEO Page Optimizer gratis aan, voor één analyse per dag.

 

Zo werkt het:

 

En het programma gaat voor je aan de slag. Hij vergelijkt jouw webpagina met sites die al hoge SEO scores hebben. Vervolgens vertelt hij je precies wat jij moet doen om jouw webpagina net zo hoog te laten scoren. Hij adviseert bijvoorbeeld om meer woorden in je headers te gebruiken, het zoekwoord vaker te laten terugkomen in de tekst, of meer gerelateerde termen te gebruiken. Wanneer je deze tips toepast, zal je zien dat jouw pagina in de SEO rankings omhoog schiet.

 

Ben je benieuwd? Doe een gratis zoekmachine optimalisatie check om met eigen ogen te zien hoe goed SEO Page Optimizer werkt. Als je vragen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen. Ons e-mailadres is info@seopageoptimizer.nl, ons telefoonnummer +31 85 2082730.

Wil je meteen een analyse van je website en een vrijblijvende offerte? Vraag jouw gratis offerte aan

 

We geven je 4 redenen om de tool te gebruiken. Allereerst hoef je geen expert te zijn om goed scorende SEO teksten te schrijven. Je wordt volledig aan de hand genomen. Ten tweede krijg je 1 gratis SEO analyse per dag. Heb je meer analyses nodig? Deze bestel je gemakkelijk online. Ten derde ontvang je praktische adviezen over het optimale gebruik van jouw zoekwoord. En ten vierde krijg je een lijst van aan het zoekwoord gerelateerde woorden. Deze kan je gebruiken om een optimale balans te vinden tussen het gebruik van je zoekwoord en van synoniemen.

 

 

Gebruik onze Keyboost tool voor linkbuilding

 

Je weet nu hoe je Google vertelt over het onderwerp van jouw webpagina. Maar hoe verbeter je nu je linkprofiel? Hoe kom je aan sterke links van grote websites?De gemakkelijkste en snelste manier is om gebruik te maken van onze Keyboost-tool.

 

Zo werkt Keyboost:

 

Waarom je deze tool wilt gebruiken? Ten eerste omdat wij je helpen met de selectie van gerelateerde en door Google hoog gewaardeerde sites. En ten tweede omdat wij zorgen voor de plaatsing van de links. Dit doen we handmatig, dus er ontstaat een natuurlijk linkprofiel. Bovendien optimaliseren wij deze links voor jouw zoekwoord. Zo zal jouw website in de kortste keren nóg hoger komen te staan. Door Keyboost te gebruiken, heb je geen extra werk, maar schieten jouw SEO resultaten wel omhoog!

Wil je weten wat Keyboost voor jouw website kan betekenen? Klik dan hier om de Keyboost tool gratis uit te proberen.

 

Lees veel gestelde vragen over Keyboost. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een e-mail of bel ons: +31 85 2082730.

 

 

De voordelen van een samenwerking

 

Wij hebben 15 jaar ervaring in het vak en worden als beste in de sector gezien. Onze tools kan je bovendien gratis uitproberen. Ben je overtuigd? Dan bieden we:

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrieven

 

Wil je meer lezen over conversie optimalisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwbrief ˜Haal meer klanten uit je website”.
Wil je meer lezen over SEO? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ˜De geheimen van Google ontrafeld”.

Inschrijven voor onze nieuwsbrieven kan eenvoudig via deze link. Uitschrijven trouwens ook.

Alle SEO tips die wij geven zijn gratis en direct toepasbaar. Schrijf je daarom vandaag nog in!